Informacije

O govorniku

Dirk Muehlenweg

Dirk Muehlenweg je Head of IoT for Government Industry Global IBM Watson IoT Center. Njegova strast je stvaranje poslovne vrijednosti za vladine klijente koje pokreće kognitivna, IoT i tehnologija oblaka(clouda) za oblasti nacionalne infrastrukture, odbrane i inteligencije, javne sigurnosti i rada policije kao i socijalnih usluga.

Dirk Muehlenweg je bio glavni član tima koji je sagradio Watson IoT Global HQ u Münchenu s jedinstvenim Centrom za iskustvo klijenata i Vladinom laboratorijom koji je predstavio IBM kognitivnu tehnologiju. Uspješno je osmislio i dogovorio Inovacijska partnerstva između Watson IoT-a i kompanija poput Deutsche Telekoma, BMW-a, UnternehmerTUM-a (jednog od najvećih inkubatora u Evropi) i “Fortiss Center of AI” bavarske vlade.

Dirk ima 20 godina iskustva u savjetovanju za poslovanje i IT sektor, kao i za Watson IoT poslovni razvoj. To uključuje rad u brojnim Watson projektima koristeći agilne metode kao što su „dizajnirano razmišljanje“, a radio je i na zadacima u velikim međunarodnim projektima digitalne transformacije. Dirk je pet godina bio na vodećim pozicijama u marketingu u oblasti industrije, rješenja, poslovnih partnera i HW proizvoda.

Speciality:Head of IoT for Government Industry Global IBM Watson IoT Center
Email:
Twitter:
Website: